Πόλη της Σκιάθου

Πόλη της Σκιάθου

Πρωτεύουσα του νησιού και λιμάνι είναι η πόλη της Σκιάθου, η οποία απλώνεται από την παραλία ως τους γύρω λόφους και είναι ο κύριος τόπος κατοικίας των ντόπιων και το κέντρο όλων των υπηρεσιών.

Το λιμάνι της χωρίζεται στα δύο από την πανέμορφη μικρή χερσόνησο του Μπούρτζι. Η πόλη σφύζει από ζωντάνια όλο το καλοκαίρι και προσφέρει στον επισκέπτη της πλήθος επιλογών σε φαγητό, ψυχαγωγία, διαμονή και ότι άλλο χρειαστεί. Προσφέρεται για βόλτες στα στενά της, για ψώνια αλλά και για την έντονη νυχτερινή ζωή της.
Επίσης αποτελεί αφετηρία για τις περισσότερες εξορμήσεις στις παραλίες του νησιού αφού από το λιμάνι της ξεκινούν όλα τα καραβάκια που εκτελούν καθημερινά πολλά δρομολόγια.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις με γνωστότερη το «Όνειρο στο κύμα» (από το ομώνυμο διήγημα του Παπαδιαμάντη) τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στις 18 Αυγούστου τιμάται η μνήμη του Αγίου Φλώρου στο νησάκι Τσουγκριά.

Αξιόλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης στις αρχές Σεπτεμβρίου με το όνομα «Ημέρες Βιολιού», σε ανάμνηση της βύθισης του ηρωικού υποβρυχίου «Κατσώνης» κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.


Booking.com

Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER