Κάστρο

Κάστρο

Το Μπούρτζι, ήταν αναποτελεσματικό για την προστασία του πληθυσμού από τις επιθέσεις των πειρατών και έτσι στα μέσα του 14ου αιώνα μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα στο Κάστρο. Το Κάστρο ήταν υπό Βυζαντινή διοίκηση μέχρι το 1453, έπειτα πέρασε στα χέρια των Βενετών (μέχρι το 1538) και κατέληξε υπό Τουρκική κατοχή μέχρι την επανάσταση του 1821.

Το Κάστρο βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού, η οποία χερσόνησο ήταν ένα φυσικό φρούριο. Στη συνέχεια οι κάτοικοι ενίσχυσαν το φυσικό αυτό φρούριο με πολεμίστρες και κανόνια και ο στόχος τους ήταν η προστασία της πόλης από την πλευρά της ξηράς μιας και είναι σε υψηλό σημείο.

Το Κάστρο συνδεόταν με την ενδοχώρα μέσω μίας κινητής ξύλινης γέφυρας, και όταν οι εισβολείς πλησίαζαν πολύ τα τείχη, την τραβούσαν και έκλειναν την είσοδο, πάνω από την οποία τοποθετούσαν την "ζεματίστρα", δηλαδή ένα καζάνι με καυτό νερό ή λάδι και ζεματούσαν τους εισβολείς όταν πήγαιναν να περάσουν.

Η ιστορία του νησιού της Σκιάθου απεικονίζεται στο κάστρο, αφού συνδυάζει τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές του νησιού.


Booking.com

Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER