Σκιάθος

Το πιο κοσμοπολίτικο και πιο γνωστό νησί στις Βόρειες Σποράδες είναι η Σκιάθος. Η Σκιάθος είναι προικισμένη από τη φύση με τη πυκνή βλάστηση που καλύπτει σχεδόν όλο το νησί με πευκοδάση και ελαιώνες, που ακουμπάνε στις θάλασσές της.

Η Σκιάθος αναφερόταν και αναφέρεται μέχρι σήμερα με το ίδιο όνομα, από το γεωγράφο Στραβώνα μέχρι τον Κωνσταντίνο τον Πορφυρογέννητο. Η λαϊκή ετυμολογία της ονομασίας της προέρχεται από τη σκιά του όρους Άθωνα, με το οποίο συνορεύει.

Η Σκιάθος βρίσκεται βορειοδυτικά στο Αιγαίο και αποτελεί το δυτικότερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων. Συνορεύει από τα ανατολικά με τη Σκόπελο, από την οποία χωρίζεται με το δίαυλο της Σκοπέλου και δυτικά με τις ακτές της Μαγνησίας από τις οποίες χωρίζεται με το δίαυλο της Σκιάθου.

Το νησί έχει έκταση 61 τ. χλμ. και περίμετρο 48 χλμ. Είναι ορεινό στο μεγαλύτερο μέρος του και το ψηλότερο βουνό της είναι η Καραφιλτζανάκα στα βόρεια με την κορυφή Σταυρός (υψόμετρο 433 μ.).

Οι 2 λίμνες της Σκιάθου, στη Χώρα και στις Κουκουναριές, αποτελούν σημαντικότατους υδροβιότοπους του ελληνικού οικοσυστήματος με αμέτρητα είδη ενδημικών και αποδημητικών πουλιών.

Η Σκιάθος έχει στηρίξει την οικονομία της τα τελευταία χρόνια κυρίως στον τουρισμό και διαθέτει πολύ καλή υποδομή σε καταλύματα που μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις και είναι από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς με εξαιρετική νυχτερινή ζωή!

Η Σκιάθος αναφερόταν και αναφέρεται μέχρι σήμερα με το ίδιο όνομα...
Περισσότερα »
Ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων πεζογράφων. Γεννήθηκε στις αρχές Μαρτίου του 1851, ξεκίνησε τις σπουδές του... Περισσότερα »
Ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης φιλόλογος και λογοτέχνης, γεννήθηκε στη Σκιάθο το φθινόπωρο του 1850 και ήταν ξάδερφος του Παπαδιαμάντη. Περισσότερα »

Booking.com

Booking.com
  • Tourism Awards 2016 SILVER

    Βραβείο για το myGreece.travel!
    Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το e-ticket για την Hellenic Seaways. Tourism Awards 2016 SILVER